Możesz taką jeść, byleby nie była za bardzo przypalona. Jak napisałem, zmień tłuszczu który używasz do smażenia i będzie lepiej. Jeśli tak jak piszesz, to będzie dobrze. Zmieniony przez - Skalar. w dniu 2011-02-12 12:04:11
Niestety nigdy go nie miałem zbyt wiele wiec nie musiałem z nim walczyc ale bieganie to najlepsze lekarstwo i w ogule aeroby oczywiscie odpowiednia dieta proponuje odłozyc masło uzywac mleka 0,5% i ograniczyc przetwory tłuszczowe kiełba a juz napewno nie grilowana w ogule zmniejszyc sporzywanie zeczy smazonych na masle uzywac mała ilosc oleju do [...]
Ja smażę na patelni grillowej, specjalnej do smażenia beztłuszczowego, ale i tak czasami daję oliwy z oliwek. Piersi z kurczaka wychodzą na niej idealnie.
Olej kokosowy jest najlepszym wyborem do smażenią ponieważ w ponad 90% składa się z nasyconych kwasów tłuszcowych, żadne inne oleje roślinne nie są w stanie z nim tu konkurować. Jeżeli na oleju nie ma napisanego, że jest nierafinowany to pewnie jest rafinowany inaczej producent by się tym pochwalił bo taki jest droższy i bardziej wartościowy. [...]
Masło klarowane jest przeznaczone do smażenia w wyniku lepszej stabilności. Zwykłe masło bardzo szybko się spala, co powoduje wydzielanie toksycznej akroleiny.
Generalnie myślałem o nim, jako dobrym oleju do smażenia ze względu na wysoki punkt dymienia, ale widzę że nie tylko od tego to zależy. Słyszałem, że właśnie w Chinach dużo się na nim smaży, a że Chińczycy to mądry naród, to myślałem że jest ok. Dzięki za wyprowadzenie mnie z błędu. A jak z olejem arachidowym? Taka sama sytuacja?
no niby jest dobrym środkiem. ale wydaje mi sie ze dużo z tego to wy***ki !! mój dalszy znajomy wciagał to jakiś rok temu i łądnie podskoczyłi na masie i na sile .. później tez to brał to praktycznie nic. więc mozliwe że za drugim razem to kupił olej do smażenia a nie silabolin